Završetak Projekta “Vrtić koji gradi budućnost djece” 23.08.2023.

Završetak Projekta “Vrtić koji gradi budućnost djece” u Dječjem vrtiću “Vladimir Nazor” Daruvar 

U Dječjem vrtiću „Vladimir Nazor“ Daruvar danas je održana završna konferencija projekta „Vrtić koji gradi budućnost djece“, koji je sufinanciran sredstvima Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020, kroz poziv Nastavak unapređenja usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja. Osigurano je bespovratnih 200.580,92 EUR i uveden niz dodatnih, besplatnih sadržaja za malene Daruvarčane, kroz produljeni rad vrtića. Nositelj projekta je Grad Daruvar, dok je Dječji vrtić „Vladimir Nazor“ Daruvar partner na projektu. Potpis ugovora i početak provedbe je bio 23.12.2021. godine, a trajanje projekta 20 mjeseci zaključno sa 23.08.2023. godine.

Konferencija je započela u 10:00 sati i predstavljala je ključni događaj koji označava završetak ovog uspješnog projekta.

Projektom su unaprijeđene usluge Dječjeg vrtića „Vladimir Nazor“ Daruvar kroz produljenje radnog vremena Vrtića s ciljem omogućavanja bolje ravnoteže poslovnog i obiteljskog života obitelji s uzdržavanim članovima uključenima u programe ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja. Uvođenjem novih besplatnih programa sustav postaje priuštiv i socioekonomski nediskriminirajući za svako dijete.

Kroz projekt je uspostavljeno produljeno radno vrijeme Vrtića za dvije nove odgojne skupine, zaposleni su odgajatelji i spremačice, pedagog, logoped, kuharica, medicinski voditelj, uveden kraći program ranog učenja engleskog jezika, kraći program kinezioloških aktivnosti te zaposlenici dodatno educirani.

U sklopu konferencije, sudionici su imali priliku saznati više o postignutim rezultatima projekta, kao i o planovima za budućnost. Projekt je ostvario samo pozitivne reakcije te se svi nadaju ponovnom pozivu te nastavku projekta.

Skip to content